torstai 8. maaliskuuta 2012

Saunakassi

Innotuin hieman :) Minun piti ommella saunakassi, eli johon saa shamppoot sun muut mukaan mennessämme tässä kerrostalossamme alakerran saunatiloihin :) Aiemmin kun shamppoot kulkivat hedelmämuovipussissa.

Kassia tehdässä tosiaan innostuin hieman :D Materiaalit ovat kierrätysmateriaaleja ja malli on omasta päästä.


Koristeeksi laitoin mustasta vakosametista ruudun, jonka sisään neuloin ihan tätä työtä varten tuon sydänruudun :)


Sivuille halusin kokeilla tuota aukirepimistekniikkaa (en muista tekniikan oikeaa nimitystä), jossa ommellaan useita erivärisiä kankaita päällekkäin ja raidat ommeltuaan leikkaa saksilla kankaat auki alimmaista kangasta lukuunottamatta. Olen viimeksi varmaan ala-asteella tätä tehnyt, joten ompelin aluksi raidat liian tiheästi. Sopiva väli olisi varmaan sentti tai enemmän.
Kankaita käytin mm. punaista lasten hupparia.
Käytin tätä tekniikkaa huvin vuoksi sekä siksi, että kassista tulee tukevampi, kun on monta kangasta päällekkäin :)



Vuorikankaasta halusin vettä hylkivän, joten käytin vanhaa rikkinäistä sateenvarjoani :) Muutenkin otan aina sateenvarjoista kangasmatskut talteen. Alkuperäinen suunnitelma tämän sateenvarjon varalle oli, että poistan kankaan ja ompelen tai virkkaan pitsipäivänvarjon vaikkapa hyllynpäälle koristeeksi. Tämä idea on ollut päässäni jo vuosia, joten päätin heittää sateenvarjon raadon roskiin kun en ole saanut mitään aikaiseksi ja loppujen lopuksi sellaisella ei olisi oikein muuta käyttötarkoitusta kuin koristeena oleminen. Mutta tässä idea muille ja kaavanhan saisi helposti sateenvarjon kankaasta ;)